Vigilante Adalet nedir?



Bir kişi, bir suçtan dolayı cezalandırılmak için kanunun dışına çıktığı zaman, bu adaletli adalet denir. Bu tür adalete dahil olan kişiler, yargı topluluğunun nitelikli üyeleri değildir ve “adalet” peşinde olan yasayı kırabilmektedirler. İnsanlar, bu faaliyette algılanan eylemsizlikten çok çeşitli nedenlerle hareket Seo hizmeti  ederler. Kanunların kişisel deneyimlere uygulanmasının bir parçası ve birçok millet, ihtiyatlılık konusunda çok katı yasalara sahiptir.

Savunmasız adalet ve örgütlü sivil suçla mücadele örgütleri arasında ayrım yapmak önemlidir. Örneğin, bir Mahalle Gözlemci Derneği, ihtiyatlılık yapmamakta, çünkü üyeler sadece suçu gözetmekte ve uygun yetkililere rapor etmektedirler. Aksine, çocukları taciz etmekten şüphe duyan birini taciz eden kızgın bir mafya, bir suçun failiyle ilgili varsayımlar yapmakta ve hukuk sisteminin dışına çıkmaktan ötürü, ihtiyatlılığa yol açmaktadır.

ilan
Bazı insanlar, yasal sistemin görevini yerine getiremediğinde ya da isteksiz hale geldiğinde uyanıklıkların ileriye doğru ilerlediğini savunarak koruyucu adaleti savunurken, bu uygulama son derece kuşkulu ve çok uğursuz köklere sahip. Yüzyıllar boyunca gerçekleştirilmişti, ancak 1800'lerde ABD'de suçla görünür bir biçimde mücadele eden ama aslında göçmenlere ve siyahlara zulmeden “Vigilance Komiteleri” ile büyük bir ivme kazandı. Bu komiteler, herhangi bir suç türünü azınlıklarına, kamu linçlerini ve diğer ceza biçimlerini, bu azınlık mensuplarını şehir dışına korkutmak amacıyla attılar. Amerikan Batı'sında, vigilante adaleti aynı zamanda rakipleri sevk etmek için bir araç olarak kullanıldı ve önemli topraklara ya da madeni iddialara sahip olan herkes, bir düşman düşman tarafından yönetilen bir düşman tarafından yönetilme riski altındaydı.

Savunucu adaletle ilgili temel sorun, iyi niyetli hukuk sisteminin örgütlenmesinden yoksun olmasıdır. Adalet çarkları bazen yavaşça dönerken, hukuk sistemi suçluları doğru bir şekilde tanımlamak için tasarlanan çeşitli önlemlere sahiptir. Adil bir yargılama ve uygun bir cümle ile şüpheli suçluların sağlanması , medeni bir toplumda yaşamanın önemli bir parçası olarak görülmelidir, çünkü Kurumsal Seo   en azından doğru kişinin sokağa çıkmasını sağlar.

Yasal sistemden korunmalarına ek olarak, adaletli adalet genellikle yasaları ihlal etmeyi içerir. Şüphelinin suçlu olduğu ortaya çıkarsa bile, suçlardan şüphe edilen insanlara karşı çıkmak, taciz etmek ve öldürmek yasadışıdır. Vigilantizme yönelmiş bir intikam mafyası mensupları da suçla kişisel bağlantılara sahip olabilirler, tarafsızlık unsurunu davandan çıkarır ve kişisel duyguları Seo uzmanı   güvenlikle ilgili gerçek kaygılardan ayırmayı zorlaştırırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?