Koagülasyon Yolu Nedir?



Vücudun kan damarı amacı pıhtılaşma yollarının fırsat vermek ve yaralanmalar sonrasında kendini tamir için vücuda gelir. Delikler sonra, bu, kan damarı yolları kan kaybını kapatmak ve yüzey ve yaralar yara içine sızabilir virüslerin, bakterilerin ve mantarların maruz antienflamatuar yardımı ile yerleştirilir. İçsel ve dışsal yollar olarak bilinen iki ana pıhtılaşma yolu vardır. Bu Seo hizmeti  Normal işleyen vücudun organlarında pıhtılaşma büyüme faktörlerinin sağlıklı bir dengede tutar. Kanama kan tetikler trombositler , faktörler, fibrin birbirine ardışık aktivasyon bir pıhtı olarak bilinen koruyucu bir bariyer oluşturur ve proteinler.
Bazen kontak aktivasyon yolu olarak adlandırılan intrinsik pıhtılaşma yolu, kandaki plak gibi yabancı bir madde ile karşılaşıldığında tetiklenir. Bu bir inflamasyon tepkisi oluşturur ve kolajen oluşturur . Kollajen, diğer kan maddelerini ve faktör X olarak bilinen bir pıhtılaşma faktörünü aktive eder, bu da içsel yolun dışsal pıhtılaşma yolu ile birleşmesine neden olur. Ekstrinsik pıhtılaşma yolu genellikle, cildin dış katmanlarından gelen doku, bir kan damarı içinde bir ara ile kan ile temas ettiğinde ortaya çıkar. Kandaki diğer pıhtılaşma faktörleri ile birlikte doku faktörleri, olaya çekilen trombositlerle birleşmeye başlar ve birlikte sertleşmiş bir pıhtı haline gelen fibrin olarak bilinen bir maddeden yarı katı bir pıhtı oluştururlar.
Prokoagülan olarak bilinen pıhtılaşma ilaçları, gerektiğinde vücudun pıhtılaşmasına yardımcı olmak için pıhtılaşma işlevlerini taklit eder. Vücudun pıhtılaşma eğiliminde olduğu zaman vücudun pıhtılaşma yeteneği ile savaşan ilaçlar antikoagülanlar olarak bilinir. Prokoagülanlar ve antikoagülanların kullanımı dışsal ve içsel yollarda meydana geldiklerinde bozuklukları tedavi eder Kurumsal Seo   Prokoagülanlar, örneğin derin ponksiyon yaralarından gelen aşırı kanamayı tedavi etmek için kullanılırlar, ve yollardaki trombin ve fibrin, bazen anevrizmalar olarak adlandırılan kan damarı rüptürlerini kapatmak için kullanılan bir yapışkan yama oluşturmak üzere birleştirilir.
Ciddi hastalıklar pıhtılaşma yolundaki rahatsızlıklardan kaynaklanır. Bu hastalıkların bir kısmı, hemofili ve kanamada olduğu gibi yeteri kadar pıhtılaşma kabiliyeti olmayan hastalardır . Çok fazla pıhtılaşma yeteneğine sahip olan hastalar sıklıkla farklı tromboz biçimlerine maruz kalırlar . Tromboz, vücut çok iyi pıhtılaştığı zaman, akciğerlerin, beynin ve kalbin dolaşımında yer alan ve ölümlere neden olabilen pıhtılar oluşturur .
İkincil hastalıklar ayrıca lupus ve bazı kanser türleri gibi normal pıhtılaşma yolu işlevinin rahatsızlıklarından da kaynaklanabilir . Karaciğer yetmezliği, karaciğerde yetersiz koagülasyon yeteneğine bağlı olarak ortaya çıkabilir. Sepsis hastaları, çok tehlikeli bir prokoagülasyon Seo uzmanı  bağlı olarak dissemine intravasküler koagülasyon (DIC) olarak bilinen bir duruma yol açabilen koagülasyon yolunda bulunan fibrinoliz fonksiyon bozukluğuna sahiptir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?