Varşova Ayaklanması neydi?



II. Dünya Savaşı sırasında, Almanya'nın Nazi ordusu, Polonya'nın Varşova'yı, Yahudilerin genişleme ve soykırım planlarına karşı direnişin merkezi olacağını düşünüyordu. Almanya, Varşova ayaklanmasının gerçekleştiği 1944'te birkaç yıl Polonya'yı işgal ediyordu. İki aydan fazla bir süredir, Polonya Direnişi Ana Ordusu, Alman işgalinden Varşova'yı kurtarmak için Seo hizmeti  karşı savaşmaya başladı. Varşova ayaklanması genellikle Naziler tarafından bozulurken, olay Polonya ile Sovyetler Birliği arasındaki savaş sonrası ilişkilerin şekillenmesinde önemliydi ve kısa altmış üç günün ötesinde sonuç doğurdu.

Polonya Direnişi Ana Ordusu, gerçek olay gerçekleşmeden önce bir süredir Varşova ayaklanmasını planlıyordu. Amaçları, Polonya'nın kurtuluşuna doğru çalışmak, ancak savaş sonrası dönemde Polonya'nın egemenliğini de teşvik etmekti. Polonyalı kuvvetler gördükçe, Varşova ayaklanmasının anahtarı Birleşik Devletler ve Büyük Britanya dahil Batı Müttefik Kuvvetlerinin katılımı olacaktı. Varşova ayaklanması, Müttefik Kuvvetlerin savaşa katılmak için zamanında Polonya'ya ulaşmayacağı yaklaştıkça ortaya çıktı. Bunun yerine, Sovyet Ordusu savaşmaya daha yakın ve daha yardımcı olabilirdi.

ilan
Sovyetler Varşova ayaklanmasının planlanmasına ve uygulanmasına katılmayı reddettiler, ancak Polonyalılar ve Sovyetler arasındaki zaten zayıf olan ilişkiyi daha da zorladılar. Polonyalılar ve Sovyetler ortak bir düşmanla savaşırken, Almanlar - benzerlikleri sona erdi. Polonya Direnişi Ana Ordusu, Polonya'yı savaş sonrası özgürlük için daha Batı modeline dayanan demokratik bir hükümeti olan egemen bir ulus olarak kurmak istedi. Sovyetler , savaş sonrası dönemde Avrupa'daki ihtiyaçlarını karşılayacak bir komünist ve Sovyet yanlısı bir hükümet kurmak istiyorlardı . Bu ideolojik çatışma ve diğer temel farklılıklar Kurumsal Seo, Polonyalılar ve Sovyetler bir ittifak oluşturmamıştır.

1944 yazında, Sovyet Ordusu Almanlara karşı bir saldırı görevi üstlenerek Polonya sınırını geçtikçe, Polonya Direniş Ana Ordusu Varşova Ayaklanması'nı başlattı. İlk birkaç gün içinde, Polonya Ordusu şehrin büyük bir bölümünü kontrol altına almakta başarılı oldu. Ancak hazırlıksızdılar ve en önemlisi Sovyet güçlerinin yokluğu olan birçok aksilikle karşı karşıya kaldılar. Ayaklanmanın sadece birkaç gün sürmesi gerekiyordu, ama savaşmak haftalar boyunca sürdü. Destek sonunda ulaşırken, ayaklanmayı bir başarıya dönüştürecek kadar önemli değildi. Almanlar takviye aldı ve Polonyalılara karşı geri itildi ve bir çıkmaz Seo uzmanı  çıktı. Ayaklanma sonuçta Almanların üst düzey olduğu bir yıpratma savaşında sona erdi .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?