Varsayım nedir:



Varsayım, eylem ve varsayılan etki olarak adlandırılır . Öte yandan, varsayım yapmak gerekirse, bir durumu ya da şeyi doğru olarak varsaymaksızın, varsayımını yapmaksızın varsaymaktır . Örneğin: Kızımın Seo hizmeti  olmadığına dair varsayımım var, o benim telefonuma birçok kez katılmamıştı. fırsatları.


Öte yandan, varsayım, bir kişinin görünüşüne çekici görünmesi, kendini ve kendi niteliklerini övmesidir. 

Kanunda , varsayım, belirli bir olayın veya etkinliğin, aksi ispatlanıncaya kadar, kanun tarafından onaylandığı ve onaylandığı kanaatindedir. Örneğin; Evlilik sırasında doğan çocuklar, kocanın babalık varsayılır.

Yukarıdakiler ile ilgili olarak, varsayım yasal veya yargısal olabilir . Yargısal varsayım, davanın hakimi tarafından belirlenen temel gerçek ve sonuç arasındaki mantıksal bağ ile karakterizedir. Buna karşılık, adından da anlaşılacağı gibi, yasal karineler kanuna göre kurulur ve bunu yapan tarafın testten muaf tutulması.

Varsayımın eşanlamlıları, diğerlerinin yanı sıra kibir, simülasyon, önyargı , müstehcenlik, ikna edici olmadır.  

İngilizce'de hukuk alanında varsayım terimi "varsayım" dır . Bir olayın şüphesiyle ilgili olarak, “şüphe ” den bahsedilebilir, ve bir bireyin kibirliğine göre, “hayalperestlik” dir. 

Varsayım iuris tantum
Aynı zamanda göreli varsayım olarak da Kurumsal Seo   varsayım iuris tantumu, aksine bir delil veya bir hakkın varlığını kanıtlamaya izin veren bir kanıt olarak kabul edilir.

Örneğin; Bu varsayımı bozmakla ilgilenen kişinin, hukuki sisteme karşı çıktıklarını göstermesi gereken idari eylemlerin yasallığı varsayımı.

Varsayım iuris ve de iure
Tahmini iuris ya da mutlak karinesi, tam tersine kanıtı kabul etmemesidir.

Bu varsayımla ilgili olarak, Arjantin'de, yasal ikamete aykırı delil kabul etmez. Öte yandan, Kolombiya'da, 14 yaşından küçük çocukların cinsel ilişkilerle ilgili karar almalarına ilişkin kararsızlık, aksine bir kanıtı kabul etmemektedir.

Masumiyet karinesi 
Masumiyet karinesi, her bireyin masum olduğunu kabul ettiği ceza hukukuyla ilgili yasal bir ilkedir ve ilgili tarafın kişinin suçluluğunu kanıtlaması gerektiği bir yargılamadır.

Masumiyet karinesi, şüphe durumunda veya delil yetersizliğinden dolayı davalı veya sanığın lehine olacağına karar veren dubio pro ri prensibi ile yakından ilgilidir.

2008 yılında Meksika, masumiyet karinesini Anayasa'da açık bir hak olarak düşünmüştür.

Ayrıca, varsayımı onaylayan farklı uluslararası anlaşmalar da vardır:

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Madde 11: onun suçluluk ispat edilene kadar "Bir suç işlemekten sanık herkes, o bütün tertibatın sağlanmış bulunduğu açık bir yargılama ile kanunen, masum sayılma savunması için gerekli. "
Amerikan İnsan Hakları Sözleşmesinin 8. Maddesi: "Suçla suçlanan her kişi, suçu yasal olarak tesis edilinceye kadar masum sayılma hakkına sahiptir."
Varsayım hominis
Varsayım hominis, yargısal bir Seo uzmanı  olarak görülüyor, yargıcın, şartlar ya da gerçekleri inceleyerek, endikasyon olarak adlandırdığı şeydir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?