Kock Kese nedir?



Kock kese, kalın bağırsak ve kolon yerine atık toplayan bir iç çanta olan bir kıta ileostomisidir . Bu prosedür hastanın uygun bir zamanda karnındaki bir delikten Kock kesesini boşaltmasına izin vererek devamlılık sağlar. Kalın bağırsağın ve kolonun çıkarılmasından sonra, kese ince bağırsağın bir uç kısmından oluşturulur . Şimdi bu prosedürü iyi bir kıta ileostomi seçeneği Seo hizmeti  getirmek için birkaç özgün tasarım hatası düzeltildi . Prosedür, normal günlük yaşamı engelleyebilen dış torbalarla ileostomileri değiştirmek için Dr. Nils Kock tarafından geliştirilmiştir.
Kalın bağırsak ve kolon hasar gördüğünde ve çıkarılması gerektiğinde, atık materyalleri yerinde toplamak için bir Kock kese yapılabilir. İnce bağırsağın bir uzunluğu kese oluşturmak için katlanır ve dikilir. Karın duvarında, genellikle kasık bölgesinin hemen üzerinde bulunan ve genellikle stoma olarak adlandırılan bir açıklık, içindeki keseye bağlanır. Torba, stoma içine bir tüp sokarak ve atıkları tuvalete bırakarak boşaltılır. Torbanın boşaltılması, hasta için uygun olan herhangi bir zamanda günde üç ila beş defa yapılır.
1969 yılında ilk kullanımından bu yana, Kock kese en erken prosedürlerle ilgili bazı problemleri ele almak için evrimleşmiştir. İlk olarak, bazı hastalar inkontinansa sahipti ve stoma yoluyla atılan atıkları. Bunu düzeltmek için, yüzme ya da banyo yaparken hem kendiliğinden oluşan atık akışını hem de su akıntısını kese içine akıtan özel bir nipel vanası oluşturulmuştur. İnkontinansa neden olan bir başka problem , valfın kaymasıydı ve supapın bağırsağın bir uzunluğu ile sarılmasıyla, Barnett modifikasyonu olarak bilinen bir prosedürle sabitlendi. Bağırsak Kurumsal Seo   atıkla dolduğunda, yerinde tutmaya yardımcı olmak için valf üzerinde sıkılaşır.
Kock poşeti gibi kıta ileostomilerinin birçok avantajı vardır. Hastanın giyim altında bulunması ve periyodik olarak değiştirilmesi gereken harici bir toplama poşeti tarafından engellenmesi yasaktır. Bunun yerine, Kock poşetine çıkış deri ile aynı hizadadır ve ten rengi bir yama ile örtülüp gizlenebilir. Kock kesesi neredeyse hiç sızmaz ve tuvalete sadece küçük Seo uzmanı  tüple boşaltılabilir. Bu poşet ile hasta, ameliyattan önce olduğu gibi egzersiz, seyahat etme ve çalışma özgürlüğüne sahiptir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?