Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?



Deri, dış dünyaya karşı iç vücut için sürekli bir bariyer sağlayan organ, bir süreksizlik geçirir, bir yara oluşur. Bu gibi açıklıklar, çok sayıda olayın sonucu olabilir ve fark edilmezden yaşamı tehdit etmeye kadar değişebilir. Vücut, kan kaybını önlemek için bu açıklığın kapatıldığından veya pıhtılaştığından emin olmak için birkaç adım atmaktadır. Koagülasyon faktörleri Seo hizmeti  bilinen bu karmaşık işlemde kimyasal bileşikler vardır .
Koagülasyon olarak da bilinen kanın pıhtılaşması, genellikle hemostaz olarak adlandırılan kan kaybının önlenmesinin bir parçasıdır . Eğer bu süreç, sık sık olduğu gibi yanlış işliyorsa, uygun vasküler fonksiyon ve akışkan dinamiğinin gerekliliği nedeniyle bir kişinin hayatı tehdit edilebilir. Bazı durumlarda, genetik hastalık veya akut işlev bozukluğu nedeniyle bir vücut, tehlikeli bir pıhtıya yol açabilen bir yarayı aşırı derecede telafi edebilir. Diğer durumlarda, bir kişi fizyolojik olarak telafi edilebilir ve derideki boşluğu kapatamaz. Bu süreç, dış ve iç yollarla bir yara oluşturulduktan hemen sonra gerçekleşir.
Koagülasyon faktörleri ve kofaktörler, bir diğerini aktifleştirmek için diğerleri ile bir araya gelen bir kimyasal ile ardı ardına birlikte çalışırlar. Bu, trombin üretmeye yönelik bir olaylar zinciri ile sonuçlanır . Pıhtılaşma faktörlerinin trombin oluşturmadaki rolleri önemlidir, çünkü trombin pıhtılaşmada kullanılan ana maddedir.
Hemostazda rol oynayan 13 koagülasyon faktörü ve bir dizi ilişkili madde vardır. Faktör I, pıhtılaşmaya Kurumsal Seo   olan fibrojendir. Faktör II veya protrombin, olaylar zincirindeki diğer faktörlerin aktivasyonu için kullanılır. Doku tromboplastin ve iyonize kalsiyum sırasıyla Faktör III ve IV.
V, VI ve VII faktörleri proaccelerin, Va ve proconvertine karşılık gelir. Önek pro , bir öncünün ya da bir diğerinin yaratılmasında bir alt-tabaka olan bir molekülü ifade eder. Teknik olarak sekizinci koagülasyon faktörü olan faktör A, antihemofilik faktör olarak da bilinir . IX, X, XI ve XII faktörleri, diğer faktörlerin ve bileşiklerin tüm aktivatörleridir.
Faktör XIII resmen tanınan en son faktördür ve fibrin stabilize edici faktör olarak bilinir . Fibronektin, heparin kofaktör , çeşitli proteinler ve çok sayıda diğerleri dahil olmak üzere bir takım kofaktörler ve ilişkili maddeler de mevcuttur . Koagülasyon faktörleri ve kofaktörler hemostaz bulmacasının Seo uzmanı  önemli bir parçasıdır, ancak makinenin bir parçası olarak düşünülmelidir. Bunlar olmasaydı, süreç başarılı olamazdı, fakat aynı zamanda pıhtılaşma ve kan yönetmeliğinden de sorumlu değillerdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?