İnsani Gelişme Nedir:



Bir insani gelişme olarak, ekonomik kalkınmaya dayalı bir toplumun üyelerinin yaşam koşullarını kapsamlı bir şekilde geliştirdiği süreç denir.

Bu anlamda, insani gelişme Seo hizmeti  bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli kaynağa sahip olmaları değil, aynı zamanda sağlık ve eğitim sistemlerine, yeterli düzeyde kişisel güvenlik, tam siyasi ve kültürel özgürlüklere de sahip olmaları anlamına gelir. ilgi alanlarını genişletme ve üretken ve yaratıcı potansiyellerini geliştirebilme yeteneğidir.


Bu nedenle, insani gelişmenin temel amaçlarından biri, insanların geniş bir fırsat çeşitliliğine (istihdam, eğitim, üretken gelişim) sahip olmaları ve değer verdiği bir yaşam sürmeleri için elverişli koşullar yaratmaktır. beklenti ve yetenekler.

Bu şekilde insani gelişme aynı zamanda yaşam kalitesini, çevremizi etkileyen kararlara aktif katılımı, yeteneklerimizi ve insan haklarına saygıyı ve yaşamın onurunu tam olarak geliştirebilme fırsatları anlamına da gelir.

İnsani gelişme gibi kabul bir ekonominin gelir ya da zenginlik seviyesine ötesine geçer. Aksine, bir ulus için mevcut Kurumsal Seo   önemli kaynağın zenginliğine odaklanır: insan sermayesi .

İnsani gelişme biridir Binyıl Kalkınma Hedefleri tarafından önerilen Birleşmiş Milletler (BM). Bu anlamda, insani kalkınma konusuyla ilgili politikaları ve çabaları koordine etmekten sorumlu dünya çapındaki kurum , aynı zamanda, Periyodik olarak İnsan Gelişimi Yıllık Dünya Raporunu sunan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'dır (UNDP) . Bu rapor, farklı göstergelere göre, dünya çapında çok boyutlu yoksulluk seviyesinin tersine, insani gelişme Seo uzmanı hesaplayan istatistiksel veriler sunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?