İhracat nedir



İhracat olarak ihracata yönelik eylem ve etkisi diyoruz . İhracat, bu anlamda, başka bir ülkeye ürün ve hizmet satmaktan oluşan ticari faaliyettir . Ayrıca ihracat , ihraç edilen mal kümesine de tayin edilebilir. Seo hizmeti   Bu kelime, Latince exportatĭo , exportatiōnis'ten gelir .


Gelen İktisat  ihracat gibi sayılabilecek ulusal toprakları dışında mal veya hizmet sevkiyat tutarlı ticari işletme . Sevkiyat ayrıca deniz, kara veya hava gibi normal ulaşım yollarından herhangi biri ile de yapılabilir.

Ayrıca bkz . Dış ticaret .

İhracat, bir gümrük bölgesinden diğerine yapılan mal ve hizmetlerin meşru trafiğini içerir . Öte yandan, gümrük bölgeleri bir Kurumsal Seo  Devlete veya bir ekonomik bloğa karşılık gelebilir.

İhracat, bu nedenle, faaliyette yer alan ülkeler veya ekonomik bloklar tarafından bir dizi yasal hüküm ve vergi kontrolüne tabidir.

Ayrıca bkz . Gümrükler .

Doğrudan ve dolaylı ihracat
ihracat yapımcı şirket tarafından ya da dolaylı aracılar vasıtasıyla doğrudan yapılabilir. Bu nedenle, doğrudan ihracat , şirketin ihracat sürecini yönettiği stratejidir; böylece, aynı zamanda, ticarileşme sürecinin yanı sıra, uluslararası pazarlar hakkında bilgi edinmesini de kontrol edebilir. Satıcılar, ticari aracılar, dağıtım şirketleri veya ticari yan kuruluşlar için makbuz.

Onun için dolaylı ihracat , ihracat sürecini destekleyen aracılar aracılığıyla yapılan ihracatlardır. İhracatçı şirket, bu anlamda, hedef ülkedeki satın alma acentelerinin hizmetlerinin ve aynı zamanda şirketin hedeflediği pazardaki tüm pazarlama sürecinden sorumlu olan ticaret şirketlerinin sözleşmelerine bağlıdır . .

İhracat ve ithalat
Gibi ihracat çağrı eylem ve bir ülkeden diğerine ticari amaçlar mal ve hizmet gönderme etkisi. ithalatı ise diğer ülkelerden mal ve mal alımını kapsar. Bu anlamda, hem ihracatın hem de ithalatın, ticari faaliyetin Seo uzmanı gözlendiği perspektif nedeniyle, temel olarak kabul edildiği düşünülebilir: bir yandan, bir başka ülkeye mal satan ülke, diğer taraftan, , satın alan ülke ithalat yapıyor.

Ayrıca bkz İçe .

Bilgisayar ihracatı
Bilgisayarda, dışa aktarma, bir uygulama veya program aracılığıyla, belgenin, uygulamanın kendisinin daha sonra okuyamayacağı veya düzenlenemeyeceği bir formatta oluşturma işlemini ifade eder. Klasik bir dosya dışa aktarma örneği, bir kelime işlemci programı aracılığıyla bir PDF dosyası oluşturduğumuzda yaptığımız şeydir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?