Dinamometre nedir:


Dinamometre , mekanik bir kuvvetin yoğunluğunu ve bunun neden olduğu değişiklikleri ölçmek için kullanılan bir araçtır . Dinamometre kelimesi, " güç " veya " güç " ve "metre" anlamına gelen " Seo hizmeti    " in 2 ifadesinden oluşan Yunan kökenlidir .


Geleneksel dinamometre Isaac Newton tarafından icat edilmiştir deformasyon uygulanan kuvvete denk gelen Hooke Kanunu izleyen bir bahar germe dayanmaktadır. Dinamometre, bir silindirin içindeki bir yay ile oluşturulur ve uçlarda bir çift kancaya sahiptir. İskelenin çevresinde birimlere karşılık gelen bir ölçek vardır, bu nedenle, harici kanca tarafından bir kuvvet uygulandığında, imleç ölçek üzerinde hareket eder ve değeri gösterir.

Dinamometre, bir nesnenin ağırlığını ölçmek ve böylece kütlesini elde etmek için kullanılır; Bir gerilme veya sertlik testinde numuneleri veya deformasyonlarını ölçmek için laboratuar makinelerinde kullanılır ve son olarak, uygulanan kuvvetlerin, yani bir tedavi sırasında strese maruz kalan malzemelerin ölçülmesinden sorumludur. Prosedürde hangi kuvvetlerin uygulanacağını göstermek için ölçülmelidir, en çok ortodonti içinde gözlenir.

Yukarıdakilere istinaden, dinamometre her hareket ettirildiğinde kalibre edilmelidir çünkü kütle ve ağırlık arasındaki ilişki, Kurumsal Seo dinamometrenin bir dezavantajı olarak, tartılan elemanın bir sonucu olarak değiştirilir. Ayrıca mekanik veya elektronik dinamometreler de var, mekanikler hassasiyetlerinden dolayı en çok kullanılanlar, yükün yaklaşık% 0.3'ünde sapma gösteriyor.

Bununla birlikte, Seo uzmanı bakiye ile karıştırmayın , çünkü ilk önce ağırlığın ölçülmesinden ve ikincinin kütlenin ölçülmesinden sorumludur.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Öpüşme Kuzenleri Nelerdir?

Koagülasyon Cascade nedir?

Koagülasyon Faktörleri Nelerdir?