Biber, besleyici ve doyurucu
Zengin lezzet ve besleyici
yemek imkanları gibi çok değerli olduğu Biber, her mutfakta bir sebze Seo
hizmeti mevcuttur.
Biber, besleyici ve doyurucu
1 Kök ve biber çeşitleri
2 Beslenme bilgisi (100 g
başına)
3 Biberlerin özellikleri
4 Biberler karnımla iyi
oturmazsa ne olur?
5 Biliyor muydunuz?
Seo uzmanı Kökeni
ve biber çeşitleri
Biber İspanya’da, Yeni
Dünya’dan 1500’ün etrafında geldi. İspanyollar ve Portekizliler arasında
dünyanın geri kalanı için ekimlerini yaygınlaştırdı.
Piyasada bulunan birçok biber
çeşidi vardır. Farklı şekil ve büyüklükte Kurumsal seo olabilirler ve tatlı veya
baharatlı olabilen lezzetleri de değiştirebilirler.
Renge gelince,
olgunlaştıklarında kırmızı olan yeşil biberler de vardır ve sarı olanlar da
vardır.
Her
çeşit biber neredeyse aynı özelliklere sahiptir ve sağlığımıza büyük faydalar
sağlar.
Beslenme bilgisi (100 g
başına)
Enerji: 113 Kcal
Su: 92 g
Yağ: 0.19 g
Proteinler: 0.9 g
Karbonhidratlar: 6.5 g
Fiber: 1.4 g
Potasyum: 180 mg
Fosfor: 19 mg
Magnezyum: 13.5 mg
Kalsiyum: 9 mg
C vitamini: 131 mg
A Vitamini: 632 IU
E Vitamini: 0.8 mg
Daha önce de belirttiğimiz
gibi, biberlerin bileşimi rengini değiştirse bile çok fazla değişmez, ancak
elde edilebilen C vitamini miktarındaki fark, kırmızı biberlerde 190 mg daha
yüksektir. yeşilliklerden daha.
Biberler C vitamini bakımından
çok zengindir, bazı narenciye oranlarından çok daha fazladır ve bize önemli
miktarda potasyum sağlar.
Ayrıca folik asit, karoten ve
beta karoten içerir.
Biber özellikleri
Bir incelme diyetini takip
etmemiz halinde, özellikle ham veya kavrulmuş biber tüketimi şiddetle tavsiye
edilir, çünkü bunların lif içeriğinden dolayı, büyük bir tokluk hissi
sağlarlar.
Biberler, potasyumdaki
zenginliklerinden dolayı, sıvıların yok edilmesini destekleyen, idrar söktürücü
ve depüratif bir etki gösterirler.
Hipertansiyon, böbrek taşı ve
gut durumunda tüketimi oldukça tavsiye edilir.
Onlar güçlü bir
antioksidandır.
Savunmaları güçlendirir ve
beyaz ve kırmızı kan hücrelerinin oluşturulmasına yardımcı olurlar.
Onlar mezeler, yani iştahı
teşvik ediyorlar.
Peppers, yüksek lif
içeriğinden dolayı kabızlık problemlerini iyileştirir.
Onlar kollajen oluşumu ve
tırnak ve saç büyümesini destekliyorlar.
Artrit ve romatizma
durumunda, analjezik özellikleri nedeniyle tüketimi şiddetle tavsiye edilir.
Baharatlı biber çeşitleri yağ
yakmasına yardımcı olur.
Onların folat içeriği
nedeniyle, hamileler ve çocuklar diyetinde biber olmamalıdır.
Vizyonu destekliyorlar.
Biberler karnımla iyi
oturmazsa ne olur?
Eğer midemiz hassas bir andan
geçiyorsa, tatlı tatlandırıcı biberleri daha iyi tüketiriz, baharatlı olanlar
biraz rahatsız edici olabileceğinden tavsiye edilmez. Onları kızartırsak
sindirmek daha zordur.
Bizi daha iyi hissettirmek
için başka bir numara da, her zaman cildi yemez.
Biliyor muydun?
Eğer cildimize biber
uygularsak yaş, güneş, vb. Gibi görünen lekeler olarak gözleniriz.
Netleştiriyorlar.
Provitamin A'dan zengin bir
baharat olan kırmızı biber, biberlerin kurutulmuş etinin öğütülmesiyle elde
edilir.
Birçok yemeklerin
hazırlanmasında yaygın olarak kullanılan bir türdür.
Yorumlar
Yorum Gönder